Kodiranje

Kodiranje

Naša stručnost u kodiranju kuka za automobile osigurava da se vaše vozilo i dodaci kodiraju točno i sigurno. Ova često zanemarena komponenta automobilske industrije igra ključnu ulogu u osiguranju sigurnosti i funkcionalnosti različitih dodataka za automobile, poput vučnih kuka, nosača za bicikle i nosača za teret.

Razumijemo važnost preciznosti u ovom procesu kako bismo jamčili pouzdanost i sigurnost vaših kuka i dodataka za automobile.
Odabirom naših usluga kodiranja kuka za automobile birate tim profesionalaca posvećenih osiguranju kompatibilnosti, sigurnosti i funkcionalnosti dodataka za vaše vozilo. Ponosimo se našom predanošću pružanju najviših standarda kodiranja kuka za automobile, pružajući vam mir na cestama.

Zašto nas odabrati?

Bilo da se radi o rutinskom održavanju, dijagnostici ili složenim popravcima, održavamo najviše standarde izrade kako bismo vašem automobilu osigurali besprijekoran rad.

Česta pitanja

Nova i rabljena kuka moraju zadovoljiti jednake zahtjeve iz navedene radne upute, uz naglasak da sve ugrađene kuke moraju biti tehnički ispravne, montirane u skladu s pravilima struke, ne smiju biti oštećene i iskrivljene, moraju imati način da se mehanički zabrave, zabravljen položaj mora biti osiguran na barem jedan pouzdan način, a njihova mehanička izvedba mora biti takva da omogući neometanu i sigurnu uporabu kuke.

Identifikacijska pločica kuke osim tehničkih karakteristika govori i o tome za koji tip vozila je kuka namijenjena, te bez identifikacijskih podataka nije moguće započeti s ispitivanjem vozila bez obzira da li se radi o novoj ili rabljenoj kuki.

Ukoliko se prilikom predpregleda vozila za potrebe ispitivanja uoči da su na kuki izvršene preinake, npr. kuka je rezana i zbog potreba ugradnje na vozilo naknadno prilagođena, nosači kuke su oslabljeni zbog nemogućnosti ugradnje ili su dodatno pojačani zavarivanjem raznih ukruta ili su pričvrsna mjesta mijenjana i sl., ne smije se započeti s postupkom ispitivanja ugradnje kuke. U takvim slučajevima potrebno je upozoriti stranke da za takvu izvedbu ne mogu dobiti pozitivno rješenje prilikom ovakve vrste ispitivanja („mali atest“), te kod ovakvih slučajeva ne treba započinjati s prijavom postupka ispitivanja.

Kontaktirajte nas